• OPREMA ZA MUZEJE
    Rešite problem Vaše arhive sa policama MF Plus ...

Oprema za muzeje

U okviru ponude metalne opreme nudimo i žičane ograde, napravljene po domaćim i standardima EU. Žičane ograde se koriste za podelu i pregradu magacinskog ili arhivskog prostora. Ova vrsta metalne opreme omogućava funkcionalnije korišćenje prostora, kao i odvajanje raznovrsnih predmeta skladištenja, zavisno od potrebnih uslova. Žičane ograde su izrađene od čeličnih profila u vidu ramova, u kojima je ispun od žičane mreže, čime žičana ograda dobija na jačini i čvrstini. Dimenzije u kojima se prodaje su po izboru kupca. Debljina žice i dimenzije okca su takođe po izboru kupca. Montaža žičane ograde je jednostavna i brza. Formirani elementi žičane ograde se ne vare, već se pričvršćuju za čelične ili betonske stubove. Žičane ograde se rade u kombinaciji sa magacinskim policama. Od iste konstrukcije se izrađuju ulazna vrata (dimenzije po želji i potrebi kupca), sa mogućnošću zaključavanja.

Ormani za nacrte

Ormani za nacrte su deo opreme za muzeje koji je namenjen arhiviranju dokumenata (planova, nacrta, mapa) velikog formata A1 i A0. Varene su  metalne konstrukcije. Ormani za nacrte imaju teleskopske vođice fioka, kao i sistem protiv izvrtanja fioka. Zaključavanje je centralnom cilindar bravom. Daju mogućnost postavljanja ormana jedan na drugi. Ormani za nacrte su plastificirani u boji RAL 7035.

Mreže za slike na izvlačenje

Mreže za slike na izvlačenje se pomeraju bez vibracija i veoma su stabilne.  Njihova najveća prednost je ta što omogućavaju jednostavan pristup slikama, te je prostor depoa muzeja maksimalno iskorišćen. Kada se želi prići tačno određenoj slici, izvuče se okvir i slika je dostupna. Dimenzije mreža u okvirima mogu da se prilagođavaju prostoru i umetničkoj slici.